Αισθητική ιατρική

Η Αισθητική Ιατρική είναι ο κλάδος της Δερματολογίας που ασχολείται με θεραπείες αντιγήρανσης όπως τα fillers, το botox και τα χημικά peelings.

Αισθητική Ιατρική

Αποτελεσματικές θεραπείες αντιγήρανσης

  • Ιατρικό Χημικό Peeling,
  • PRP “vampire lift” – Νεανικό δέρμα με τη φυσική δύναμη του ίδιου του σώματος
  • Ιατρικό Micro-needling,
  • Mεσοθεραπεία
  • Μόνιμη Αποτρίχωση Laser-Soprano Ice Platinum
  • Ραγάδες – Αφαίρεση των ραγάδων
  • Διόρθωση ουλών

Οι Υπηρεσίες μας

Βοτουλινική Τοξίνη (Botox)

Το «Botox» έχει καθιερωθεί ως μία αξιόπιστη θεραπεία, ειδικά κατά των ρυτίδων του προσώπου και κατά της αυξημένης εφίδρωσης (Υπεριδρωσία).

Εμφυτεύματα (Fillers) – Υαλουρονικό Οξύ

Είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την ενέσιμη θεραπεία των ρυτίδων, την αύξηση του όγκου και τη θεραπεία ελαττωμάτων των ιστών σε διάφορες περιοχές θεραπείας.

Bλεφαροπλαστική

Η χειρουργική ανόρθωση των βλεφάρων ονομάζεται Bλεφαροπλαστική. Μπορεί να πραγματοποιηθεί στο άνω και κάτω βλέφαρο. Η Bλεφαροπλαστική είναι κατά κύριο λόγο μία αισθητική επέμβαση.

Ιατρικό Χημικό Peeling

Ιατρικό Χημικό Peeling

Το ιατρικό xημικό Peeling  είναι μια μέθοδος για την επανόρθωση της επιφάνειας του δέρματος και την αντιμετώπιση ποικίλων δερματικών παθήσεων. Τα οφέλη της κατανόησης της αλληλεπίδρασης του Peeling με τους ιστούς δίνουν στον γιατρό τη δυνατότητα να επαναφέρει επιλεκτικά τις διαφορετικές στιβάδες του δέρματος, επιτρέποντας έτσι τον έλεγχο και την επιδεξιότητα στη διαδικασία αναδόμησης. Προκαλώντας ένα ελεγχόμενο τραύμα στο δέρμα, το χημικό Peeling μπορεί να αφαιρέσει μέρος ή ολόκληρη την επιδερμίδα φτάνοντας και σε βαθύτερες στιβάδες του δέρματος μέχρι το επίπεδο του μέσου δικτυωτού χορίου.

Προκαλώντας την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, τα peeling μπορούν να βελτιώσουν

 • τις φθορές από την ηλιακή ακτινοβολία
 • δυσχρωμίες, πανάδες, μέλασμα
 • χαλάρωση
 • διευρυμένους πόρους
 • ρυτίδες
 • ουλές
 • ακμή και ουλές ακμής
 • λιπαρό δέρμα

Κάθε κατηγορία Peeling αντιμετωπίζει μια διαφορετική πτυχή της φωτοφθοράς και των χρωστικών ανωμαλιών. Ο χρόνος επούλωσης και οι επιπλοκές ποικίλλουν μεταξύ των διαφορετικών κατηγοριών Peeling επίσης, με ορισμένα Peeling να είναι πιο κατάλληλα για συγκεκριμένους τύπους δέρματος. Επομένως, για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη ενός Peeling για έναν ασθενή και να ελαχιστοποιηθούν οι ανεπιθύμητες ενέργειες, είναι σημαντικό να επιλεγεί ποιο Peeling είναι κατάλληλο για κάθε ασθενή.

Αισθητική Ιατρική

PRP ``vampire lift``

Νεανικό δέρμα με τη φυσική δύναμη του ίδιου του σώματος

Το PRP είναι η απόλυτα φυσική μέθοδος για μείωση ρυτίδων και αναζωογόνηση του δέρματος μέσω βιοδιέγερσης χρησιμοποιώντας συστατικά από το ίδιο το αίμα του σώματος. Η νέα μορφή θεραπείας για εκτεταμένη αναζωογόνηση του δέρματος χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες του ίδιου του σώματος για να πυροδοτήσει αναγεννητικές διεργασίες στο δέρμα.

Το PRP σημαίνει πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια και το πλάσμα λαμβάνονται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς και εγχέονται στον ασθενή – η πιο φυσική μέθοδος αντιγήρανσης.

Το PRP είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους αμερικανούς ηθοποιούς και μοντέλα και είναι επίσης γνωστό ως “vampire lift” λόγω της χρήσης του ίδιου του αίματος του ασθενούς.

 

Τρόπος θεραπείας

Για τη θεραπεία PRP, οι πρωτεΐνες του αίματος και τα αιμοπετάλια διατηρούνται και εγχέονται ομοιόμορφα στις περιοχές του δέρματος που πρόκειται να πραγματοποιηθεί η θεραπεία. Εκεί αναπτύσσουν την δυναμική τους δράση: Προσελκύουν βλαστοκύτταρα που διεγείρουν τη φυσική διαδικασία αναγέννησης των ιστών και ενεργοποιούν το σχηματισμό κολλαγόνου.

Το αποτέλεσμα είναι η βελτιωμένη εμφάνιση του δέρματος και η αναζωογόνηση του δέρματος και του συνδετικού ιστού εκ των έσω. Τα αποτελέσματα διαρκούν έως και δύο χρόνια.

Το PRP είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος εδώ και πολλά έτη για την επούλωση πληγών ή τη θεραπεία πόνου – και τώρα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αισθανθείτε ξανά άνετα στο δέρμα σας.

Αισθητική Ιατρική

Ιατρικό Micro-needling

Το medical Micro-needling είναι μια ήπια θεραπευτική διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση και την εξομάλυνση του δέρματος. Μια κεφαλή με μικρές βελόνες δημιουργεί μικροτραυματισμούς που διεγείρουν τις διαδικασίες αναγέννησης στο δέρμα όπως το σχηματισμό νέου υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου. Το Micro-needling είναι κατάλληλο για σχεδόν κάθε τύπο δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στο σώμα για να βελτιώσει, να συσφίξει, να λειάνει και να αναζωογονήσει το δέρμα.

 

Εφαρμογές

Το θεραπευτικό φάσμα αυτής της θεραπευτικής μεθόδου είναι ευρύ. Το Micro-needling χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για τη μείωση

 • των ρυτίδων
 • των διευρυμένων πόρων του δέρματος
 • των δυσχρωμιών
 • του μελάσματος
 • των ραγάδων
 • των ουλών
 • των αλλαγών του δέρματος που σχετίζονται με την ηλικία,
 • του χαλαρού συνδετικού ιστού ή της τριχόπτωσης.

Αυτή η μέθοδος θεραπείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο το σώμα, αλλά κυρίως οι βλάβες στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού, του ντεκολτέ, του τριχωτού της κεφαλής καθώς και των μηρών και των γλουτών αντιμετωπίζονται με το Μicro-needling.

Αισθητική Ιατρική

Mεσοθεραπεία

Σε αυτή τη θεραπευτική διαδικασία, ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος και το επιθυμητό αποτέλεσμα, εισάγονται στην περιοχή θεραπείας διαφορετικοί συνδυασμοί ενεργών συστατικών (π.χ. μέταλλα, βιταμίνες, αμινοξέα, υαλουρονικό οξύ, φάρμακα) με τη βοήθεια πολλών μικρών ενέσεων. Αυτό επιτρέπει στο «θεραπευτικό κοκτέιλ» να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, στα οποία είναι δύσκολη ή συχνά αδύνατη η πρόσβαση για άλλα θεραπευτικά μέτρα όπως κρέμες, οροί. Χάρη στην ειδική τεχνική έγχυσης και τη στοχευμένη χρήση ουσιών που προσαρμόζονται εξατομικευμένα στον ασθενή, επιτυγχάνεται γρήγορο και υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας των συστατικών που χρησιμοποιούνται στην περιοχή θεραπείας.

Η Μεσοθεραπεία είναι κατάλληλη για σχεδόν κάθε τύπο δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στο σώμα για να βελτιώσει, να λειάνει και να αναζωογονήσει το δέρμα. Βοηθά στην επίτευξη υγιούς, ελαστικού, σφριγηλού, λαμπερού δέρματος.

Αισθητική Ιατρική

Μόνιμη Αποτρίχωση Laser-Soprano Ice Platinum

Η αποτρίχωση μπορεί να γίνει ένας μακροχρόνιος αγώνας. Η επίτευξη της μόνιμης μείωσης της τριχοφυΐας παραμένει εώς σήμερα μια πρόκληση, είτε χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους (αποτρίχωση με κερί) είτε πιο εξελιγμένες (χρήση Laser) όμως με χρονοβόρες επώδυνες διαδικασίες και προσωρινά αποτελέσματα.

Κατά την θεραπεία η ακτίνα Laser διεισδύει στο δέρμα και απορροφάται από τη μελανίνη, τη σκούρα χρωστική των μαλλιών, και μετατρέπεται σε θερμότητα. Η ρίζα της τρίχας καταστρέφεται ενώ ο περιβάλλοντας ιστός μένει άθικτος (επιλεκτική καταστροφή της ρίζας της τρίχας). Το Laser αποτρίχωσης αναγνωρίζει και μειώνει ιδιαίτερα τις ρίζες των τριχών, οι οποίες βρίσκονται ακόμη στη φάση της ανάπτυξης. Δεδομένου ότι δεν βρίσκονται όλες οι τρίχες ταυτόχρονα στη φάση της ανάπτυξης, περισσότερες από μία συνεδρίες είναι  απαραίτητες. Ο αριθμός και η διάρκεια των θεραπειών εξαρτάται από την ένταση της τριχοφυΐας και την περιοχή του σώματος.

Πλέον μέσω των καινοτομικών ανακαλύψεων στην έρευνα και ανάπτυξη από την Alma Lasers σας παρουσιάζουμε το  Soprano Ice Platinum το οποίο επιτυγχάνει απλή, γρήγορη (συνήθως απαιτούνται 5-8 συνεδρίες για ένα όμορφο, ικανοποιητικό αποτέλεσμα) και την πιο πλήρη θεραπεία αποτρίχωσης προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες.

Το Soprano Ice Platinum ενσωματώνει επιπλέον την αποκλειστική, πολυβραβευμένη μέθοδο αποτρίχωσης SHR (super hair removal). Η τεχνική SHR  αποτελεί τη μόνη εγκεκριμένη από το FDA  για χρήση και σε μαυρισμένα από τον ήλιο δέρματα.

Εάν έχετε ανοιχτό, σκουρόχρωμο ή μαυρισμένο από τον ήλιο δέρμα, το νέο σύστημα Soprano Ιce Platinum με τις τρεις διαφορετικές τεχνολογίες (755, 810, 1064 nm) και τα διαφορετικά επίπεδα που στοχεύει εντός του δέρματος καθίσταται η πλέον σύγχρονη, γρήγορη, ολοκληρωμένη, αποτελεσματική και σχεδόν ανώδυνη λύση αποτρίχωσης.

Δείτε το βίντεο στο YouTube

Αισθητική Ιατρική

Ραγάδες- Αντιμετώπιση, Μείωση

Οι αλλαγές στον υποδόριο ιστό, οι οποίες εμφανίζονται ως ατρακτοειδής και παράλληλες ραβδώσεις, κατά προτίμηση στην κοιλιά, τους γοφούς, τους γλουτούς, το στήθος και τους βραχίονες, αναφέρονται ως Ραγάδες. Συχνά εμφανίζονται με τη μορφή μπλε ή κοκκινωπών κλώνων που συνήθως μετατρέπονται σε ελαφριές ραβδώσεις που μοιάζουν με ουλές με την πάροδο του χρόνου.

Οι Ραγάδες βλάπτουν σημαντικά την αρμονική συνολική εικόνα και πολλοί από τους πάσχοντες υποφέρουν από αυτές τις σαφώς ορατές δερματικές αλλαγές. Οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανίσουν Ραγάδες από τους άνδρες.

Αιτιολογία

Οι Ραγάδες εμφανίζονται όταν ο συνδετικός ιστός τεντώνεται έντονα και δημιουργούνται ανεπανόρθωτα ρήγματα στον υποδόριο ιστό. Αυτές οι μεταβολές συμβαίνουν πιο συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον, η ταχεία ανάπτυξη κατά την εφηβεία, μια δραστική αλλαγή στο βάρος ή η χρήση ορισμένων φαρμάκων (π.χ. κορτιζόνη) μπορεί επίσης να προκαλέσoυν την εμφάνιση Ραγάδων. Οι Ραγάδες μπορούν επίσης να προκληθούν από την ισχυρή συσσώρευση μυών σε ορισμένα αθλήματα όπως το bodybuilding.

Θεραπεία, Αποτέλεσμα

Οι Ραγάδες είναι ουλές στον υποδόριο ιστό, η θεραπεία των οποίων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την αισθητική ιατρική. Όπως και άλλες ουλές, οι ραγάδες δεν μπορούν ποτέ να αφαιρεθούν εντελώς, αλλά η κατάστασή τους μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά οπτικά. Ανάλογα με τον τύπο, την έκταση και την τοποθεσία, χρησιμοποιούνται διάφορα θεραπευτικά μέτρα.

Με τη βοήθεια αυτών των μεθόδων, οι Ραγάδες μπορούν να μειωθούν, οι βαθιές αυλακώσεις μπορούν να εξομαλυνθούν και η μπλε ή κοκκινωπή μελάγχρωση μπορεί να ελαφρύνει. Για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα, απαιτούνται συνήθως περισσότερες συνεδρίες και συχνά συνδυασμός των διαφορετικών μεθόδων θεραπείας.

Ακόμα κι αν οι Ραγάδες δεν μπορούν ποτέ να αφαιρεθούν εντελώς, μπορεί να παρατηρηθεί μια εμφανώς βελτιωμένη εμφάνιση μετά από επιτυχή θεραπεία. Το αποτέλεσμα συνήθως συνοδεύεται από σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Αισθητική Ιατρική

Διόρθωση ουλών

Οι ουλές είναι μια απολύτως φυσική και κυρίως σημαντική αντίδραση του δέρματος. Μετά από ένα τραύμα, αρχίζει η διαδικασία αυτοθεραπείας, αλλά το δέρμα συχνά δεν είναι σε θέση να αποκαταστήσει την «αρχική» κατάσταση. Φυσικό επακόλουθο είναι να εμφανίζονται ουλές.

Οι ουλές μπορεί να προκύψουν από εγχείρηση, ατύχημα, εγκαύματα, σοβαρή φλεγμονή ή ως αποτέλεσμα κοψίματος και εκδορών. Οι εκδηλώσεις τους είναι ξεχωριστά πολύ διαφορετικές και εξαρτώνται από τον τύπο και τον τόπο προέλευσης του τραύματος. Εάν η πληγή επουλωθεί κανονικά, η ουλή είναι συνήθως λεία και ανοιχτόχρωμη. Οι ατροφικές ή βυθισμένες ουλές εμφανίζονται όταν ο συνδετικός ιστός έχει καταστραφεί από ατύχημα ή τοπική φλεγμονή (π.χ. ακμή ή ανεμοβλογιά). Υπερτροφικές, ανυψωμένες και συχνά ερυθρές ουλές, συνδέονται με τραυματισμούς που προκαλούνται από χειρουργική επέμβαση ή τραύμα. Τα χηλοειδή, από την άλλη πλευρά, είναι πολλαπλασιαζόμενες, υπερτροφικές ουλές που εξαπλώνονται πέρα από τια όρια του τραύματος, οι οποίες μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα μιας διαταραγμένης διαδικασίας επούλωσης μετά από οποιονδήποτε τραυματισμό ή λόγω γενετικής προδιάθεσης. Συχνά σχηματίζονται χηλοειδή στην περιοχή του ντεκολτέ και των ώμων.

Τα πιθανά θεραπευτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των ουλών είναι τόσο ποικίλα όσο οι εκδηλώσεις και οι αιτίες τους. Η επιλογή της μεθόδου θεραπείας εξαρτάται πρωτίστως από τον τύπο, το μέγεθος και το βάθος της ουλής και γίνεται σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Ακόμα κι αν οι ουλές μπορούν να διορθωθούν πολύ καλά στις μέρες μας χάρη στις πολλές διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές, μια ουλή δεν μπορεί ποτέ να αφαιρεθεί εντελώς. Μετά από επιτυχημένη θεραπεία, ωστόσο, μπορεί να φανεί μια εμφανώς βελτιωμένη εικόνα. Οι ουλές μειώνονται σημαντικά ή είναι ελάχιστα ορατές και η συνολική εμφάνιση βελτιστοποιείται. Το αποτέλεσμα έχει συνήθως πολύ θετική επίδραση στη γενική ευεξία του ασθενούς.