Παθήσεις

ΑΚΜΗ

Ο συλλογικός όρος «Ακμή» περιλαμβάνει διάφορες ασθένειες των σμηγματογόνων αδένων και των τριχοθυλακίων, οι οποίες κατηγοριοποιούνται σε υποείδη με βάση ορισμένους παράγοντες όπως η σοβαρότητά τους, η αιτία και η ηλικία του ασθενούς.

ΑΛΩΠΕΚΙΑ

Κάποιος μιλάει για παθολογική τριχόπτωση (Aλωπεκία) όταν πέφτουν περισσότερες από 100 τρίχες την ημέρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ(ΝΕΥΡΟΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ)

Η Νευροδερματίτιδα είναι μια από τις πιο συχνές δερματοπάθειες της εποχής μας και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στα παιδιά. Βασίζεται σε φλεγμονώδεις διεργασίες που είτε ξεσπούν σε εξάρσεις είτε επιμένουν χρόνια.

ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Τα Αυτοάνοσα Νοσήματα είναι πολύπλοκες ασθένειες στις οποίες το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στις δομές του ίδιου του σώματος.

ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Διάφορες ασθένειες του δέρματος, όπως ερυσίπελας, μεταδοτικό κηρίο και άλλες.

ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Διάφορες ιογενείς λοιμώξεις όπως μυρμηγκιές, έρπης, τέρμινθος και άλλες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία αύξηση των καρκίνων του δέρματος. Αυτή η αύξηση αποδίδεται στη γήρανση του πληθυσμού και στην αυξημένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (π.χ. solarium, διακοπές, υπαίθρια αθλήματα, τρύπα του όζοντος).

ΚΝΙΔΩΣΗ

Η κλινική εικόνα της Κνίδωσης εκφράζεται με εξογκώματα και δυσάρεστη φαγούρα στο δέρμα.

ΛΕΥΚΗ

Η Λεύκη είναι μια δερματική ασθένεια που εκδηλώνεται με λευκές, έντονα καθορισμένες κηλίδες στο δέρμα.

ΜΕΛΑΣΜΑ

Οι γκριζοκαφέ χρωστικές κηλίδες που εμφανίζονται ως μέρος των ορμονικών αλλαγών κυρίως στην περιοχή της μύτης, τα μάγουλα, το μέτωπο, τα άνω χείλη και το πηγούνι ονομάζονται Μέλασμα.

ΜΥΚΗΤΙΑΣΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Ο μύκητας του δέρματος είναι μια μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος ή των εξαρτημάτων του (μαλλιά, νύχια). Ποια συμπτώματα εμφανίζονται σε ποιο μέρος του σώματος εξαρτάται από τον αντίστοιχο παθογόνο μύκητα.

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΛΕΝΝΟΓΟΝΟΥ

Η Χειλίτιδα ή «λοίμωξη των χειλιών» είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα, ξηρότητα, φολίδες και φαγούρα στα χείλη.

ΡΟΔΟΧΡΟΥΣ ΑΚΜΗ

Η Ροδόχρους Ακμή, είναι μια φλεγμονώδης, χρόνια ασθένεια του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην περιοχή του προσώπου. Προσβάλλει κυρίως άνδρες και γυναίκες μέσης έως προχωρημένης ηλικίας.

ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ

Η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματός μας και χρησιμεύει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Η αυξημένη και υπερβολική παραγωγή ιδρώτα, που εμφανίζεται σε ορισμένα σημεία του σώματος ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία, τον χρόνο και τις αγχωτικές καταστάσεις, αναφέρεται ως Yπεριδρωσία.

ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ, ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ, ΠΑΝΑΔΕΣ

Οι χρωστικές κηλίδες όλων των ειδών μπορούν να εμφανιστούν στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια. Οι καφέ κυρίως κηλίδες είναι συνήθως αβλαβείς, αλλά συχνά διαταράσσουν σημαντικά την αρμονική εικόνα της επιδερμίδας.

ΨΩΡΙΑΣΗ

Η Ψωρίαση είναι μια γενετική, χρόνια υποτροπιάζουσα φλεγμονώδης νόσος του δέρματος. Περίπου το 3% του πληθυσμού πάσχει από Ψωρίαση.

ΠΑΙΔΟΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Παθήσεις που εμφανίζονται κατά τις παιδικές ηλικίες.