Παθήσεις

young-handsome-man-with-acne

ΑΚΜΗ

Ο συλλογικός όρος «Ακμή» περιλαμβάνει διάφορες ασθένειες των σμηγματογόνων αδένων και των τριχοθυλακίων, οι οποίες κατηγοριοποιούνται σε υποείδη με βάση ορισμένους παράγοντες όπως η σοβαρότητά τους, η αιτία και η ηλικία του ασθενούς.

man-getting-hair-loss-treatment

ΑΛΩΠΕΚΙΑ

Κάποιος μιλάει για παθολογική τριχόπτωση (Aλωπεκία) όταν πέφτουν περισσότερες από 100 τρίχες την ημέρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Allergic dermatitis on the skin of a woman's back. Skin disease. Neurodermatitis disease, eczema or allergy rash. Healthcare and Medical. Desquamation of the skin. Copy space for text

ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ(ΝΕΥΡΟΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ)

Η Νευροδερματίτιδα είναι μια από τις πιο συχνές δερματοπάθειες της εποχής μας και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στα παιδιά. Βασίζεται σε φλεγμονώδεις διεργασίες που είτε ξεσπούν σε εξάρσεις είτε επιμένουν χρόνια.

3D render bacteria virus,3d render microbe. Bacteria virus or germs microorganism cells under microscope.

ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Τα Αυτοάνοσα Νοσήματα είναι πολύπλοκες ασθένειες στις οποίες το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στις δομές του ίδιου του σώματος.

Texture red rash on back man

ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Διάφορες ασθένειες του δέρματος, όπως ερυσίπελας, μεταδοτικό κηρίο και άλλες.

impetigo-contagiosa

ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Διάφορες ιογενείς λοιμώξεις όπως μυρμηγκιές, έρπης, τέρμινθος και άλλες.

microscopic-germs-pathogens

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία αύξηση των καρκίνων του δέρματος. Αυτή η αύξηση αποδίδεται στη γήρανση του πληθυσμού και στην αυξημένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (π.χ. solarium, διακοπές, υπαίθρια αθλήματα, τρύπα του όζοντος).

urtikaria

ΚΝΙΔΩΣΗ

Η κλινική εικόνα της Κνίδωσης εκφράζεται με εξογκώματα και δυσάρεστη φαγούρα στο δέρμα.

vitiligo

ΛΕΥΚΗ

Η Λεύκη είναι μια δερματική ασθένεια που εκδηλώνεται με λευκές, έντονα καθορισμένες κηλίδες στο δέρμα.

melasma

ΜΕΛΑΣΜΑ

Οι γκριζοκαφέ χρωστικές κηλίδες που εμφανίζονται ως μέρος των ορμονικών αλλαγών κυρίως στην περιοχή της μύτης, τα μάγουλα, το μέτωπο, τα άνω χείλη και το πηγούνι ονομάζονται Μέλασμα.

Ring Worm infection, Dermatophytosis on skin

ΜΥΚΗΤΙΑΣΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Ο μύκητας του δέρματος είναι μια μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος ή των εξαρτημάτων του (μαλλιά, νύχια). Ποια συμπτώματα εμφανίζονται σε ποιο μέρος του σώματος εξαρτάται από τον αντίστοιχο παθογόνο μύκητα.

Lip herpes and Angular cheilitis on womans face. Beauty skin female face. Girl facial treatment. Facial skincare. Dermatology, cosmetology. Natural beauty. Problem health care concept.

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΛΕΝΝΟΓΟΝΟΥ

Η Χειλίτιδα ή «λοίμωξη των χειλιών» είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα, ξηρότητα, φολίδες και φαγούρα στα χείλη.

A close up view on a caucasian woman resting her chin on hand, w

ΡΟΔΟΧΡΟΥΣ ΑΚΜΗ

Η Ροδόχρους Ακμή, είναι μια φλεγμονώδης, χρόνια ασθένεια του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην περιοχή του προσώπου. Προσβάλλει κυρίως άνδρες και γυναίκες μέσης έως προχωρημένης ηλικίας.

The doctor makes intramuscular injections of botulinum toxin

ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ

Η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματός μας και χρησιμεύει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Η αυξημένη και υπερβολική παραγωγή ιδρώτα, που εμφανίζεται σε ορισμένα σημεία του σώματος ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία, τον χρόνο και τις αγχωτικές καταστάσεις, αναφέρεται ως Yπεριδρωσία.

Allergic dermatitis on the skin of a woman's back. Skin disease. Neurodermatitis disease, eczema or allergy rash. Healthcare and Medical. Desquamation of the skin. Banner, copy space for text

ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ, ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ, ΠΑΝΑΔΕΣ

Οι χρωστικές κηλίδες όλων των ειδών μπορούν να εμφανιστούν στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια. Οι καφέ κυρίως κηλίδες είναι συνήθως αβλαβείς, αλλά συχνά διαταράσσουν σημαντικά την αρμονική εικόνα της επιδερμίδας.

Acute psoriasis on the elbows is an autoimmune incurable dermatological skin disease. A large red, inflamed, flaky rash on the elbows. Joints affected by psoriatic arthritis.

ΨΩΡΙΑΣΗ

Η Ψωρίαση είναι μια γενετική, χρόνια υποτροπιάζουσα φλεγμονώδης νόσος του δέρματος. Περίπου το 3% του πληθυσμού πάσχει από Ψωρίαση.

allergic rash on the body of the patient. 5 year old girl. Caused by reaction to antibiotics

ΠΑΙΔΟΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Παθήσεις που εμφανίζονται κατά τις παιδικές ηλικίες.