Ορισμός

Η Ροδόχρους Ακμή, είναι μια φλεγμονώδης, χρόνια ασθένεια του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην περιοχή του προσώπου. Προσβάλλει κυρίως άνδρες και γυναίκες μέσης έως προχωρημένης ηλικίας.

Δερματολογία

Ροδόχρους Ακμή

Συμπτώματα της Ροδόχρους Ακμής

Η Ροδόχρους Ακμή μπορεί να οδηγήσει σε χαρακτηριστική ερυθρότητα, απολέπιση, φλύκταινες (σπυράκια πύου) και βλατίδες (οζίδια). Περίπου το 2 – 5% όλων των ενηλίκων θα αναπτύξουν Ροδόχρου Ακμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους, στην πλειοψηφία τους γυναίκες παρά άνδρες.

Αιτίες της Ροδόχρους Ακμής

Τα αίτια της νόσου δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί πλήρως. Η συζήτηση περιλαμβάνει διαταραχές της ανοσολογικής απόκρισης σε ορισμένες επιδράσεις όπως τα ακάρεα των τριχοθυλακίων, το γενικό στρες και προβλήματα στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του δέρματος του προσώπου. Είναι σχετικά αδιαμφισβήτητο ότι ορισμένοι παράγοντες προάγουν την εξέλιξη της νόσου και τον σχηματισμό συμπτωμάτων. Αυτοί περιλαμβάνουν την καφεΐνη, το αλκοόλ, τα καυτά μπαχαρικά και τον ήλιο (ακτινοβολία UV).

Στο ιατρείο μας αφιερώνουμε χρόνο με τον ασθενή για μια λεπτομερή διαβούλευση. Μόνο τότε αναπτύσσεται ένα σχέδιο θεραπείας εξατομικευμένα προσαρμοσμένο στον ασθενή