Παθήσεις

Red ribbon with white background. Hiv Aids ribbon awareness

HIV/AIDS

Το AIDS είναι μια ασθένεια επίκτητης ανοσοανεπάρκειας. Είναι το τελικό στάδιο της μόλυνσης από τον ιό HIV. Το παθογόνο, ο ιός HI, επιτίθεται σε συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και αποδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού.

gonorrhea

ΓΟΝΟΡΡΟΙΑ (ΒΛΕΝΝΟΡΡΟΙΑ)

Η Γονόρροια είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια που προκαλείται από μόλυνση με βακτήρια (Γονόκοκκοι) μέσω άμεσης επαφής του βλεννογόνου (π.χ. του πέους, του κόλπου, του πρωκτού, του στόματος, του λαιμού, των ματιών) με ένα μολυσμένο άτομο.

3D render of a medical background with virus cells and floating particles

ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ B/C

Η Hπατίτιδα Β είναι μια από τις πιο κοινές ιογενείς ασθένειες παγκοσμίως. Όπως και με την Hπατίτιδα C, η μόλυνση εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, μέσω αίματος και σεξουαλικής επαφής.

Haemophilus ducreyi bacteria, 3D illustration. Gram-negative coccobacillus, which causes the sexually transmitted disease chancroid, a genital ulcer

ΜΑΛΑΚΟ ΕΛΚΟΣ(ULCUS MOLLE)

Το Μαλακό Έλκος είναι ένα από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα που μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής χωρίς προστασία. Το Μαλακό Έλκος προκαλείται από το βακτήριο Haemophilus ducreyi.

mitrakos-hpv16

ΟΞΥΤΕΝΗ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ

Ένα από τα ΣΜΝ (= σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα). Είναι μια μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από ιούς των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), η οποία αυξάνεται σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες.

syphilis

ΣΥΦΙΛΗ

Η Σύφιλη είναι μια μολυσματική σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια. Προκαλείται από το βακτήριο Treponema pallidum.