Ορισμός

Η Ψωρίαση είναι μια γενετική, χρόνια υποτροπιάζουσα φλεγμονώδης νόσος του δέρματος. Περίπου το 3% του πληθυσμού πάσχει από Ψωρίαση.

Δερματολογία

Ψωρίαση

Ψωρίαση – ποιος επηρεάζεται;

Σε αντίθεση με τη γνωστή δερματοπάθεια της Νευροδερματίτιδας, η τυπική Ψωρίαση δεν εκδηλώνεται συνήθως κατά την παιδική ηλικία, αλλά μόνο στην εφηβεία ή αργότερα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Robert Koch, περίπου το 30 – 40% των προσβεβλημένων δηλώνουν ότι και στενοί συγγενείς πάσχουν από αυτή τη δερματική ασθένεια. Η προδιάθεση για Ψωρίαση είναι επομένως κληρονομική και όχι μεταδοτική. Ωστόσο, δεν χρειάζεται απαραίτητα ο καθένας του οποίου κάποια μέλη της οικογένειας του είναι ασθενείς με Ψωρίαση, να εμφανίσει την κλινική εικόνα της νόσου.

Συμπτώματα Ψωρίασης

Η τυπική Ψωρίαση εμφανίζεται με ανυψωμένες, ερυθρές, φλεγμονώδεις περιοχές του δέρματος με ασημί φολίδες, και συχνά συνδέεται με δυσάρεστο κνησμό. Μπορεί να ξεσπάσει επιλεκτικά ή να εξαπλωθεί σε μια μεγάλη περιοχή εώς και σε ολόκληρο το σώμα. Επηρεάζονται συχνά οι αγκώνες και η περιοχή των γονάτων.

Αλλά δεν είναι κάθε φολιδωτός ερεθισμός του δέρματος, κοινή Ψωρίαση. Καλό είναι λοιπόν να εξεταστεί ένα τέτοιο σημείο από ειδικό. Γιατί μόνο μια ολοκληρωμένη διάγνωση και ένα εκπαιδευμένο μάτι μπορεί να αναγνωρίσει την πραγματική Ψωρίαση ή ένα από τα υποείδη της.

Η θεραπεία της Ψωρίασης θα πρέπει να προσαρμόζεται σε κάθε ασθενή ξεχωριστά, καθώς η νόσος εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο έντονη και κάθε άτομο ανταποκρίνεται διαφορετικά στη μεγάλη ποικιλία των θεραπευτικών μεθόδων.

Στο ιατρείο μας επικεντρωνόμαστε σε μια εξατομικευμένη και σύγχρονη θεραπεία: Στόχος της σύγχρονης θεραπείας της Ψωρίασης είναι η απαλλαγή από συμπτώματα. Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας εάν υποψιάζεστε ότι πάσχετε από Ψωρίαση. Φροντίζουμε τις ανησυχίες σας και αναπτύσσουμε ένα τέλειο σχέδιο θεραπείας για εσάς.